Testovací update 1.30 pro Euro Truck Simulator 2

Začíná testování další velké aktualizace pro Euro Truck Simulator 2, tentokrát s označením 1.30. Mnozí z vás si jistě všimli, že byla přeskočena verze 1.29, a to kvůli dočasně oddělenému vývoji aktualizací pro ATS a ETS2. Update pro ATS sjednocující se s verzí 1.30 bude brzy následovat.

Novinka 1

Nyní ale již k samotnému obsahu aktualizace 1.30 pro ETS2, která toho přináší opravdu mnoho. Jednoznačně nejvýraznější novinkou jsou nové tahače Scania, v kompletním provedení s několika variantami kabin, interiérů, podvozků, tuningových dílů a nátěrů. V rámci příprav na nadcházející mapové rozšíření byla vylepšena část severní Itálie, včetně kompletního přepracování města Milán. Další změny už jsou téměř stejné jako v případě aktualizace 1.29 pro ATS.

Novinka 2

Kompletní výpis změn

Hlavní novinky:
  • Přidány tahače Scania řady S a R nové generace.
  • Vylepšena mapa (znovu vytvořeno město Milán, přepracována severní část Itálie).
  • Kompletně přepracovány algoritmy navigace (směrování, různé režimy).
  • Přidána podpora pro časová pásma.
Menší změny:
  • Přidány převodovky ZF-16 pro tahače, které je doposud neměly.
  • Upraveno zobrazení mapy (přidány možnosti posouvání).
  • Přidán nový náklad (luxusní jachta).
  • Přidána podpora pro motory s měnícím se točivým momentem (použité v nových motorech tahačů DAF).
  • Přidány základní informace o motoru a převodovce tahače ve výběru rychlých zakázek.
  • Návěsy s místně specifickým omezením jsou nyní odtahovány pouze do servisů v daném státě.
  • Opravy na tahačích DAF, Volvo a Scania.
  • Mnoho dalších oprav v původní mapě.
Informace pro modery:
  • Přidán interaktivní nástroj pro nasvícení scény a nastavení počasí (v editoru).
  • Přidán interaktivní nástroj pro sledování chování dopravy (v editoru).
  • Přidán nástroj pro náhled scény (v editoru).
  • Přidány nové navigační parametry do mapových dat.
  • Přidány parametry asistenční služby do ekonomických dat.
Novinka 3 Novinka 4

Testovací update 1.30 pro Euro Truck Simulator 2 si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru. Během veřejného testování se používá oddělený World of Trucks web, kde se po skončení testování veškerá nahraná data smažou. Non-Steam verze bude dostupná po skončení veřejného testování.

53 comments

  1. Zdravím,chtěl bych se zeptat,jestli má někdo také stejnou zkušenost jako já.A to takovou,že pokud si tahač jakkoliv neupravím anebo nevylepším ,tak mi hra běží celkem v pohodě.Ale jakmile si začnu tahač upravovat vylepšením které nabízízejí vývojáři hry ,hra se začne sekat.A podotýkám že stejný postřeh mám i u ATS.Samozřejmě ,že nepoužívám žádné módy a hry mám origoš.

  2. nemáte někdo problémy s touhle hrou a ovladači ke starším myším Logitech, tj. Logitech SetPoint Control Center? Nikdy (100% do verze 1.27, pak jsem chvíli nehrál) jsem s tím problém neměl, až teď v 1.30. Win10 x64 1703. Je jedno jestli hraju 32bit nebo 64bit verzi hry.
    Zkusil jsem i o verzi starší ovladače a padá to stejně. Někdy to spadne po 10 minutách hraní, jindy to vydrží jet 3 hodiny. Kdyby se alespoň pak dalo pokračovat v hraní, ale hra se tak pitomě minimalizuje, že nejde obnovit. Musím jí zavřít.
    Měnit myš se mi nechce, to je sranda za 2500Kč.

      1. nemám. Ale včera jsem nahodil novější W10 a nechci to zakřiknout, možná to už nepadá. Hrál jsem asi 4h v kuse.
        Akorát mě teda v té hře štvou další „vychytávky“ … třeba ty nové křižovatky a odpočívadla, které se musí projet ze všech směrů. Štve mě ten stále neopravený úzkorozchodný cisternový návěs (v reálném světě by se převrátil při každém zatočení) …

    1. AI v ETSku je o nervy.

      Vesměs hraju ETS2 MP, ale po vydání Nového Mexika jsem přešel k ATS singlu a byl jsem hodně překvapený. Jak kvalitou map, tak inteligencí dopravy. Prostě paráda. Jak psal Hellforce u článku věnující se vydání Nového Mexika, tak i já jsem si vzal nejdelší zakázku co jsem našel. Ale nejel jsem ji hodinu a půl, ale přes čtyři hodiny, jak jsem se neustále kochal a fotil.

      Říkal jsem si, že zkusím i ETSko v singlu. Stáhnul jsem si tuto otevřenou betu, ale?! Po přechodu z ATSka jsem opět zpozoroval, jak je ETSko roztříštěná hra. Skandinávie, Francie, Itálie atd nádhera (i když ATSku se dle mého názoru zdaleka nevyrovná), ale původní mapa bída. Aíčka kapitola sama o sobě. Něco tak nervy trhající snad v ETSku ani nebylo. To že kamčák si to šůruje v levém pruhu tříproudé dálnice by mi ani nevadilo. Že to občas valí 90km/h a víc, stane se. Ale že na jakékoli křižovatce hodím blinkr doleva a všici to hned zahamujou a pouští mě. Nebo na čtyrproudovce odbočuji doprava na dvouproudovou silnici a borec z protisměru, co odbočoval doleva to do mě našije (bo mu asi nedošlo, že už tam nejsou dva pruhy v každém směru, ale jenom jeden). A další nelogické věci.

      Ale možná je to jen chyba beta verze.
      (zrovna mi jedno autíčko ťuklo do návěsu, tak jsem se tu trochu rozbrečel 🙂 )

                1. Mi to dělá taky a jedno kde jsu jak začne pršet tak mám zamrzlí sklo a nic nevidím , ale toto bych uvítal tehdy když nejdou stěrače a je ten hustý déšť ono to vypadá pak celkem fajn , jo a sto pro to udělá vždy pokud jdu do grafickýho nastavení , pokud hru vypnu a zapnu tak i přes déšť je to jako dřív

                2. A nemáš tam nějaký mod na počasí nebo déšť. Tohle mi dělalo kdysi, když jsem doplnil Scandinavii. Dělal mi to mod na déšť (rain), potom jsem mu snížil prioritu a už to bylo v pohodě. Jinak si potom budeš muset pohrát s nastavením. Pokus omyl, jinak nevím.

      1. Tím bych si vůbec nebyl jistý,koment od jednoho z beta testerů:
        don’t have chassis 8×4 — 8×4 Did not exist on the new Scanias when they licensed and started making them for the game. Maybe in the future they will be added, maybe they won’t be.

        – dlc Mighty Griffin Tuning Pack not is for New Generation — MG DLC is for the old models, no one said it would be updated. It might be, it might not be.

  3. Ohledně beta testování pecka! Skanča S taky pecka…krása. A nová navigace taky super, jen si říkám, jestli třeba by to nešlo opravit, když je to ta beta 😀 Že prostě vždy ukáže navigace, že má člověk přejet třeba do levého/prostředního pruhu aby nesjel s té dálnice, funguje to skvěle všude, ale ve FR nastane problém, že sjezd je dvou proudý a to už navigace nezaznamená a žene to rovně 😀 Je to jen taková malá věc, ale už několikrát jsem si ji všiml a tentokrát už píšu i zde, trochu mě to vadí no 😀

    viz obrázek http://www.imgup.cz/image/LJJd

  4. Scania super, Milano super ale zvyšok severneho Talianska opäť polovičatá robota. Chápem je to zadarmo, ale keď už urobili kompletný rebuild Milana, mohli aj zvyšok krajiny. Je síce pekne že značky a cesty sú vylepšené, ale stále prítomné staré modely a textúry v ostatných mestách a horskej oblastí severného Talianska proste bijú do oči. Ale asi čas ich nepustil a museli to urobiť takto. Nuž ale to znamená, že sa k vylepšeniu aj tak musia raz vrátiť, aby som nemal pocit, že Milano je jediný kus oblasti ako z iného sveta.

  5. Potešili tiež brány na firmách 🙂
    Čo sa týka Scanie, tak je dobré, že sa dajú tie hnusné svetlá odstrániť(komplet všetké) :), potešilo, resp. Scania vyhovela každému.
    Mám S-kovú verziu, R je taký menší drobec… 🙂
    S tými náhodnými udalosťami, aj pri vydaní ATS 1.29 to prišlo až v menšej aktualizácii, takže treba počkať a uvidíme, napr. som tiež v doprave nestretol niektoré vozidla čo boli prezentované na obrázkoch z Talianska, ani nový autobus.

  6. Tak aktualizaci jsem stáhnul a hned jsem si koupil tu novou Scanii S580. Jako můžu říct že vývojáři odvedli fakt velký kus kvalitní práce. Ta Scania je luxusní i ten interiér, nejvíce co mě překvapilo je když nastartuji motor tak se začne načítat ten palubní počítač, dokonce i při výstražných světlech bliká i to tlačítko na zapnutí výstražných světel.

Zveřejnit odpověď