Blíží se další update pro Euro Truck Simulator 2

Po několika měsících usilovné práce vývojářů se již brzy dočkáme dalšího patche pro ETS 2, který mimo spousty jiných oprav, změn a vylepšení přinese do hry 2 nově licencované značky a celý nový systém ověřování produktových klíčů. Právě na tyto velmi výrazné změny se blíže podíváme níže.

Jak už bylo řečeno, patch 1.3.x přináší do hry dvě nově licencované značky, a to Volvo a Iveco. Modeři s tím samozřejmě neměli nikdy problém a takřka bezprostředně po vydání už bylo možné stáhnout si balíček oficiálních log na všechny tahače. Vývojáři jsou ale hrdí, že mají oficiální podporu 6 ze 7 největších evropských výrobců tahačů. Zároveň to přinese velmi výrazný vliv na kvalitu her od SCS Software a stejně tak na vnímání těchto her veřejností a těch, kteří jsou do nákladního průmyslu přímo zasvěceni. Navíc zdaleka ne všichni hráči používají modifikace, a tak skutečné značky ve hře přivítá mnoho tisíců hráčů, kteří si vystačili se základní hrou.

Druhou nejvýznamnější změnou je přidání ověření produktového klíče do procesu aktivace. Není žádným tajemstvím, že se na internetu objevil keygen (generátor produktových klíčů), který je schopen oklamat vestavěný systém kontroly produktového klíče. Po vydání neměla hra žádnou DRM ochranu a nikdy nekontaktovala žádnou databázi produktových klíčů, zda-li jsou opravdu platné. Vše, co hra udělala, bylo jen ověření, zda klíč odpovídal komplexnímu matematickému vzorci. Tato ochrana však byla zpětně analyzována, byl vydán keygen a míra pirátství rapidně vzrostla. Nakonec místo toho, aby nám mohli vývojáři přinést nový patch co nejdříve, museli věnovat více než měsíc práce programátorů na implementaci ověřovacího systému produktových klíčů.

Jakmile nový patch vyjde, všichni budou muset zadat svůj produktový klíč znovu a tentokrát bude kontrola důkladnější. Klíč bude porovnán s databází platných produktových klíčů a všechny klíče, které nebudou pravé, nebo budou zasílány z ukradených kreditních karet, budou zablokovány. Vývojáři pochopitelně očekávají vlnu stížností, jakmile lidé zjistí, že klíč, který až do teď bez problémů fungoval, byl ve skutečnosti neplatný. Vývojáři však musí chránit svoje podnikání. Zároveň se také potvrdilo, co se očekávalo, když se na Steamu pokoušelo nemalé množství lidí o aktivaci hry za použití neplatného produktového klíče. S platným produktovým klíčem však samozřejmě budete stále moci na Steamu hru aktivovat.

Celý patch zahrnuje ještě dalších přibližně 20 řádek změn, oprav a vylepšení, které nejsou uvedeny výše. Na jejich podrobný výpis se však podíváme až bude k vydání patche blíže. Pro dnešek nám vývojáři ukázali některé z těch viditelných změn a úprav na vozovém parku ETS 2.

Novinka 1 Novinka 2
Novinka 3

Zveřejnit odpověď