Nový systém počasí a nasvícení pro Euro Truck Simulator 2

Jak jste si už určitě všimli na nedávných screenshotech z American Truck Simulator či DLC Scandinavia, vývojáři pracují na značných změnách renderování grafiky umožňující zobrazit daleko širší paletu barev. Další výrazná zlepšení zaznamenají HDR a sluneční paprsky.

Novinka 1 Novinka 2
Novinka 3 Novinka 4

Každé počasí má nyní své vlastní přednastavené osvětlení umožňující zobrazení různě nasvícených scén a odlesků na základě aktuálního stavu herního prostředí. Sluneční paprsky budou využívat nových algoritmů vytvářející jemnější a uvěřitelnější efekty – jízda při západu nebo východu slunce vám nabídne v ETS 2 dosud neviděné pohledy. A pro dosažení celkového zážitku si změnou rovnou prošel i výpočetní systém pro mlhu/opar.

Novinka 5 Novinka 6
Novinka 7 Novinka 8

Jak se mění shadery a kód pro renderování, musejí vývojáři upravit také mnoho objektů, jako jsou budovy a silnice, aby jejich vlastnosti odrážení světla odpovídaly novému systému. Zatím jsou na půli cesty a doufají, že se jim veškerá vylepšení podaří dokončit do vydání DLC Scandinavia. Vizuální změny ovšem budou patrné po celé mapě ETS 2, takže pokud si nové DLC nechystáte koupit hned po vydání, dostanete je tak jako tak v běžném updatu pro ETS 2.

Novinka 9

Zveřejnit odpověď