První oficiální informace k novým tahačům Scania řady R a S

Před několika týdny vývojáři na svém twitteru publikovali příspěvek z pořizování digitálních materiálů nového modelu tahače Scania. Navštívili přímo švédskou automobilku v Södertälje, aby si prohlédli, jak nové modely vypadají a pořídili jejich 3D sken. Ihned poté, co se vrátili z třídenní cesty, začali získaná data zpracovávat, aby mohli rovnou vytvářet základ nového modelu.

Novinka 1 Novinka 2

Překvapením pro hráče i vývojáře byl dnešní tweet tiskového oddělení společnosti Scania, který obsahuje krátký rozhovor s Hynkem, tedy s vývojářem z řad SCS Software, jež je vedoucím na oddělení vyvíjející nové modely tahačů do hry.

Novinka 3 Novinka 4

Kromě videa je totiž zmiňovaném tweetu i zpráva sdělující, že se nového modelu tahače Scania dočkáme v ETS2 ještě před létem. To ovšem vývojáři vyvrátili, nebo spíše upozornili, že to není úplně tak jisté.

Příprava jednoho modelu za ideálních podmínek zabere zhruba 12 měsíců, pokud by na něm pracoval jeden člověk. Díky tomu, že práce může být do jisté míry rozdělena mezi více členů týmu, finálního výsledku lze docílit za kratší dobu. Přesto vývojáři nezaručují, že se nového modelu dočkáme v průběhu jara, tedy před létem, jak bylo uvedeno ze strany společnosti Scania.

Vývojáři nechtěji slibovat konkrétní data a následně hráče zklamat, proto přišli s tímto vyjádřením. Věřte ale, že vydat nové tahače Scania řady R a S co nejdříve je pro ně největší prioritou.

Na závěr vývojáři zmínili, že pro tento model použijí novou techniku, díky které by měli do hry vnést ještě přesnější podobu nových tahačů a snad i zkrátit čas potřebný pro vytvoření holého modelu. Stále je tu tedy naděje, že by nový model mohl být do léta k dispozici, ale na druhou stranu se věci občas rády komplikují a schvalovací proces může vše poměrně prodloužit, tak jako jej prodlužuje u několika z 99 % hotových modelů pro American Truck Simulator a Euro Truck Simulator 2.

22 comments

  1. hmmm to je hezké ale co Renault T ten nebude? píšou píšou jak vše bude a co z toho? …… po roce najednou přijdou s Scanii a udelají do toho DLC interier a do ostatních zas nic to bude třešnička na dortu.

    Kdyby alespoň opravili ty zvuky Mercedesu a Volva omg! to je nerealný zvuk

    jen tak mala věcička ona stejně nebude a když tak za 5 let možná dele byl bych rád kdyby v ATS byl K100 🙂

  2. Čo mi tiež chýba, sú návesy, mohli by pridať ďalšie typy od výrobcu Schwarzmueller.
    Dúfam, že nato myslia, že ich majú rozrobené a dočkáme sa prídavku k tým čo boli pridané, pretože tie pôvodne návesy sú otras, podvalník, náves na cement, cisternový náves na palivo sú pekný hnus.
    Vyberam si preto len tie od Schwarzmueller. Len problém mám s tým, že klanicový a cisternový na mlieko sa mi vôbec neukazuje v zakázkach, ešte klanicový sem-tam, ale na mlieko som nemal ešte ani raz vo Francúzsku, čo ma pekne vytáča, v rýchlych zakázkach sú, ale to môžem…
    Trochu pre predstavu: http://imgur.com/a/971Z0

  3. Řeknu vám, že ano taky jsem mezi vámi, kteří by chtěli už MAN Euro 6 a Renault T ale jde jasně vidět, kdo chce jaké tahače míti kvalitně zpracovány ve hře (teď nechci říct, že je SCANIA odfláklá), jde prostě vidět, že SCANIA spolupracuje s SCS na plno! Co musím, ale říct, tak pokud se povede chlapcům v SCS vydat novou SCANII do léta, tak tedy klobouk dolů a jen ji uvítám a myslím si, že do té doby už bude venku i MAN Euro 6 a Renault T 🙂 🙂 Takže hlavu vzhůru!! 🙂 🙂

    1. Jen k té SCANII co ji tu většina vyzdvihujete jako příkladnou spolupráci s SCS.
      Nikdo z nás netuší jakou dohodu, smlouvu mají tyto dvě společnosti mezi s sebou uzavřenou. Pokud půjdu do extrému, tak klidně může SCS platit 50% zisku z prodeje ETS2 SCANII za tu jejich, Vámi označovanou skvělou, spolupráci.
      Už samotná hra Scania Truck Simulátor mohla být jednou z podmínek a těžko říct kdo nesl náklady a kdo přijímal zisky.

      To jen tak u úvaze 🙂

        1. Nam muze byt vlastne uplne jedno, jakou maji mezi sebou dohodu, hlavne ze se stale neco deje. Ano, hodne lidi by chtelo uz novy truck apd. ale bohuzel, kdyz je s temi vyrobci takova potiz. Pritom je to pro ne reklama a zaden kolizni ani destruktivni model se ve hre nevyskytuje, tak ze nevim co jim stale vadi.
          No jo, holt budeme muset cekat a doufat.

  4. Je vidieť rozdiel aký majú obchodný vzťah SCS a Scania oproti iným výrobcom ťahačov. Čo je samozrejme na škodu, pretože ťahače samotné sú hotové, ale kvôli licencii sa môžme roztrhať… Achhh jaj 🙁
    Kedy sa dočkám mojej lásky-ღMAN TGXღ
    Aspoň vieme, že mapa nie je všetko, bez ťahačov to nie je „ono“…

Zveřejnit odpověď